KZM Prijepolje: Zlatni septembar – mesec podrške deci oboleloj od malignih bolesti

Kancelarija za mlade opštine Prijepolje u saradnji sa NURDOR-om obeležiće Zlatni septembar – mesec podrške deci oboleloj od malignih bolesti, tako što će 23. septembra sa početkom u 12h organizovati najveću prodajnu izložbu dečjih crteža u Prijepolju na Platou Doma kulture.
U Srbiji svakog dana jedno dete oboli od raka. Ono što hrabruje jeste stopa izlečenja, koja je kod dece veoma visoka. Međutim, kako bi naši hrabri Superheroji mogli da se izbore i dobiju najvažniju bitku za život – podrška je ono što je ključno na putu do izlečenja. Iz tog razloga je važno da stvaramo društvenu zajednicu koja će biti senzibilisana i osvešćena o problemima sa kojima se suočavaju deca koja se leče i njihove porodice.
Kako bi doprineli tome kontinuirano organizuju kampanje i akcije za senzibilisanje javnosti, kroz koje se šalje poruka zajedništva i podrške, kao stubova zdrave zajednice koja brine o onima među nama koji ne mogu sami.
Dana 23. septembra na centralnim trgovima u više od 20 gradova širom Srbije biće organizovana prodajna izložba crteža dece iz cele Srbije.
Odabirom bilo kog crteža biće podržan projekat rekonstrukcije nove Roditeljske kuće u Beogradu za smeštaj i brigu o deci oboleloj od malignih bolesti i njihovim porodicama, koje iz cele Srbije dolaze u Beograd zbog lečenja deteta.
Akcija će navedenog datuma biti održana u sledećim gradovima:
 
BEOGRAD Knez Mihailova 8, NIŠ Trg Kralja Milana,  NOVI SAD Trg slobode, ZRENJANIN Trg slobode,  PANČEVO Gradski park,  KRAGUJEVAC Pešačka zona kod krsta, KOCELJEVA Park,  MLADENOVAC Plato ispred sportskog centra,  VALJEVO Trg ispred centra za kulturu,  UB Gradsko brdo Šepkovac,  LAZAREVAC Tržni centar Stop shop,  PRIJEPOLJE Plato Doma kultura, PRIBOJ Trg Fapa,  IVANJICA Centar grada,  SOMBOR Trg Svetog Trojstva,  ŠID Centar, VRANJE Ulica Kralja Stefana Prvovenčanog,  VLADIČIN HAN Svetosavska ulica, KLADOVO Plato ispred Doma omladine,  SJENICA Omladinski park.
Tvoja podrška je zlata vredna! 💪
Izvor: Kancelarija za mlade opštine Prijepolje


Finansijski alati Resurs centra

Saznaj više