MEĐUNARODNI DAN MLADIH U ZAJEČARU

Međunarodni dan mladih 12. avgust biće obeležen brojnim događajima u Zaječaru. Ove godine tema obeležavanja  je „Zelene veštine za mlade – ka održivom svetu“.

U subotu, od 10 do 20 sati, u Park šumi „Kraljevica“ biće organizovane razne aktivnosti, među kojima je SWAP market, koji omogućava posetiocima da tokom celog dana, ukoliko žele, donesu ali i uzmu polovnu garderobu.

Volonteri Crvenog krsta održaće javni čas u pružanju prve pomoći pod nazivom „Mladi, upomoć!“. Čas predstavlja interaktivnu radionicu u okviru koje će instruktori i članovi ekipe pokazati mladima pravilno zbrinjavanje povreda.

Biće organizovana i akcija čišćenja Park šume „Kraljevica“, a za sve učesnike biće obezbeđene rukavice i kese za prikupljanje otpada, a u okviru radionice „Klikni zeleno“ aktivisti  TOC-a će sa mladima pričati o značaju smanjenja otpada koji svakodnevno stvaramo.

Planirana je i takmičarska igra „Kraljevica adventure“ za mlade od 15 do 30 godina. Ekipu će činiti pet učesnika koji će se takmičiti na pet punktova na Kraljevici. Ekipa koja dobije najveći broj poena, osvaja prvo mesto, a prijave su moguće putem linka.

Ove godine će biti organizovana i radionica za izradu papira reciklažom iskorišćenih paklica cigareta. Radionicu organizuje Udruženje RIME, kao model podrške osobama sa intelektualnim smetnjama u razvijanju radnih potencijala.

Neće izostati još jedna zanimljiva aktivnost – čas ZUMBE na gradskom bazenu koji je besplatan za sve zainteresovane.