Nova epizoda serijala edukativnih videa “Nova škola”- Etiketiranje

„Etikete nisu ono što nas određuje“ rekao je alumnista Budi muško kluba Đorđe Trbojević u uvodnom času nove epizode serijala Nova Škola.

Etiketiranje je nasilje. Nekad psihološko, nekad seksualno, a uvek socijalno nasilje. Kako ga prepoznati, prevenirati i protiv njega se boriti saznajemo uz pomoć svih učesnika sedme epizode NOVA ŠKOLA. U ovoj epizodi govornici su učenica Marija Zornić, psihološkinja gimnazije „Sveti Sava“ u Beogradu, i u zadnjoj klupi profesorka likovnog obrazovanja Milena Obradović. Na „velikom odmoru” obratiće vam se psiholog ustanove „Zvečanska” Ljubiša Jovanović, pedagoškinja Tijana Pavlović, predsednica „Polifonija Teatra” Ljubica Bjelanski Ristić i Zorana Antonijević, konsultantkinja za rodnu ravnopravnost.

Serijal #NovaŠkola nastao je u okviru projekta #Future4Youth. Na inovativan način serijal obrađuje neke od najznačajnijih tema za mlade. Do sada je objavljeno šest epizoda koje govore o feminizmu, rodnoj ravnopravnosti i o rodno zasnovanom nasilju, kao i o životnim veštinama, moći i odnosima. U novoj, sedmoj po redu epizodi, obrađena je tema etiketiranja kao vrste nasilja koju je moguće suzbiti i ograničiti isključivo uz pomoć angažovanih nastavnika, pedagoga ali i učenika.

Ovaj serijal može poslužiti nastavnicima/ nastavnicama srednjih škola, jer je sadržaj pogodan za adolescente.

Važno je napomenuti da se serijal “Nova Škola” emituje svakog poslednjeg dana u mesecu.

U ovom projektu,  #Future4Youth zajedno sa jedanaest partnerskih organizacija iz regiona, koje čine mrežu YMI (Young Man Initiative), zalaže se za obrazovanje utemeljeno na životnim veštinama, za škole bez nasilja, zdrav stil života i rodnu ravnopravnost.Novi Kalkulatori resurs centra

Saznaj više