Nova Zoomer sezona

Portal Zoomer se već dve godine trudi da mladima prenese najbitnije lokalne i svetske teme, kroz negovanje političke i medijske pismenosti, demokratskih vrednosti i ljudskih prava. Vetar u leđa i znak da su na dobrm putu dokazuju regionalna nagrada za priču o inicijativi „Otvoreni Balkan“, kao i nominacija za nagradu „LGBT+ frendli kolektiv“ koju dodeljuje organizacija „Da se zna“. Sa istim vrednostima Zoomer hrabro korača i u treću sezonu, a šta nam još ona donosi, pročitajte u nastavku teksta.

I u ovoj sezoni uživaćete u crtežima kojima Jachim oslikava najvažnije događaje, a koje će Nemanjin Presek nedelje dodatno da analizira i objasni. Njima će se pridružiti i Filip koji će u formi podkasta „Svet oko nas“ da analizira najvažnije događaje lokalne i svetske politike.

Ljubitelji političkih društvenih tema uživaće u novom video serijalu „5×5“ u kome će petoro relevantnih gostiju analizirati pet relevantnih tema, a prve dve teme koje vas čekaju su „Ustav“ i „Mala škola feminizma“.

I u ovoj sezoni najveća pažnja biće posvećena temama poput medijske pismenosti za koju će biti zadužen Nemanja Marinović i ekologija – koju će obraditi u novom serijalu „EkoživotSare Nikolić, te kroz serijale koji će pratiti podrobno ekološki aktivizam, kao i zagađenje vazduha kao zasebnu temu. Poseban fokus biće i na ekonomiji, a sve o cenama, inflaciji i ekonomskoj situaciji u Srbiji i svetu pratiće kroz serijal „Ekonomski tigar“ u kome će im se pridružiti  Teodora Stojšić.

Ekipi „Zoomer Player“, „Zoomer ocenjuje“, „Zoomer preporuka“ i „Trending“, koja obrađuje kulturu i pop kulturu, pridružiće se i Teodora Danilović koja će se baviti „fan fact književnošću“.

Dobre stvari ne treba menjati, pa vasi Zoomer autori čekaju i u novoj sezoni, tako da ćete i dalje Yanxovati sa  Saškom YANX, čitati kolumne Pera Jovovića bez dlake na jeziku i pratiti zanimljive ljude sa kojima se svake nedelje susreće „LeksikonJovane Aničić.

Ovo nije sve šo vas čeka u trećoj sezoni. Zoomer ekipa je za vas pripremila još mnoge druge stvari i zato nastavite da ih gledate, čitate i slušate.

Zoomer.rs je omladinski internet portal koji posluje u okviru E8 zajednice.

Izvor: Centar E8Finansijski alati Resurs centra

Saznaj više