Obuka na Pedagoškom fakultetu u Vranju: inicijativa „Za građansko u indeksu!“

Tokom vikenda 21. i 22. maja 2022. godine održana je obuka pod nazivom “Građansko vaspitanje u prvom ciklusu osnovne škole” u okviru inicijative Za građansko u indeksu! koji zajedno sprovode Građanske inicijative i Društvo učitelja Beograda uz podršku Eleonore Vlahović. U obuci su učestvovali studenti i studentkinje završnih godina Pedagoškog fakulteta u Vranju, a obuku su vodile učiteljice Zorica Vukajlović i Ljiljana Novković, obe sa višedecenijskim iskustvom u realizaciji nastave građanskog vaspitanja.

Tokom prvog dana, polaznici obuke su bili u prilici da diskutuju o tome da li je i zašto građansko vaspitanje potrebno, da se upoznaju sa elementima programa i smernicama za planiranje nastave građanskog vaspitanja, a kao posebno važne teme istaknute su uvažavanje različitosti učenika i  međupredmetna kompetencija.

Drugi dan obuke bio je posvećen upoznavanju studenata i studentkinja sa “Priručnikom za nastavnike građanskog vaspitanja u prvom ciklusu osnovnog obrazovanja i vaspitanja”. Obrađene su sve četiri tematske oblasti Priručnika kroz različite aktivnosti, vežbe, zadatke, primere i diskusije. 

Narednog vikenda, 28. i 29. maja obuka će biti održana u Jagodini.



Novi Kalkulatori resurs centra

Saznaj više