Održana OWIS obuka o korišćenju dokumentarnog filma u nastavi

One World in School obuka o korišćenju dokumentarnog filma u nastavi za nastavnike i nastavnice iz Vranja, Bujanovca i Lebana, održana je 21. i 22. maja preko Zoom platforme. Na obuci su razmatrani različiti zanimljivi načini pristupu filmu kao sredstvu nastave, a obrađeni su i načini pripreme i organizovanja časova sa filmskom projekcijom. Vodič ovog treninga bila je saradnica na programu Građanskog vaspitanja, Ema Štefanac, koja je na interaktivan način motivisala nastavnike i nastavnice da svoj rad u nastavi obogate novim alatima neformalne edukacije.

Po završetku obuke, sa nastavnicima i nastavnicama su podeljeni korisni materijali (priručnik i nastavni listovi), prezentacija koja je korišćena tokom treninga, kao i domaći zadatak koji je podrazumevao obradu jednog od filmova, refleksiju i aktivnost pod nazivom „Promena počinje u nama“. Svi učesnici/ce će takođe dobiti sertifikate za učešće na obuci.

Nakon održane obuke, nastavnici i nastavnice koji su učestvovali na obuci Jedan svet u školama iz Bujanovca i Lebana, su svoje đake vodili na predstavu „Na litici“, dok će đaci iz Vranja priliku da pogledaju predstavu o istinitoj priči o dvoje mladih koji traže smisao života, imati u ponedeljak 6. juna.

Ovom prilikom želimo da se zahvalimo svim učesnicima na saradnji. Radujemo se narednom susretu!Novi Kalkulatori resurs centra

Saznaj više