Održana obuka DFC (Nivo 1)

U nedelju 18. decembra, održali smo online obuku Design for change (nivo 1) za nastavnike, nastavnice, edukatore i edukatorke, sturčne saradnike i saradnice, kao i sve zaposlene u školama i drugim obrazovnim institucijama, ovog puta sa posebnim osvrtom na mentalno zdravlje u školi.

Prisutni su bili nastavnici i nastavnice gradjanskog vaspitanja, uciteljice i stručni saradnici, koji su kroz metodologiju rešavanja problema uvideli da je za poboljšanje mentalnog zdravlja učenika i učenica u školi važno da se đaci rasterete gradiva koje nije u skladu sa njihovim svakodnevnim potrebama.

Timskim radom, došli su do zanimljivih rešenja za ovaj problem, poput organizovanja volonterskog kluba, humanitarnih događaja i akcija, žive biblioteke „vremeplova“, događaja koji se bave aktuelnostima u društvu, kao i posebnog časa posvećenom komunikaciji kroz metodu simulacije.

Zaista smo ponosni na učesnike i učesnice obuke, i oduševljeni predlozima koji stavljaju interes đaka na prvo mesto.

Zahvaljujemo se svima na učešću, i vidimo se na mentorskim sesijama koje slede! Očekujemo uzbudljive projekte koje će učesnici pokrenuti u školama.Finansijski alati Resurs centra

Saznaj više