Omladinska razmena o prirodnoj izgradnji u Mošorinu, Srbija

Centar za zemljanu arhitekturu „earth&crafys“ poziva sve mlade da se prijave na omladinsku razmenu o prirodnoj izgradnji i socijalnoj inkluziji, koja će se održati od 10. do 19. juna 2023. u selu Mošorin.

Ova omladinska razmena okupiće 30 mladih iz Srbije, sa Kosova, iz Hrvatske, Crne Gore, Albaije i Turske tokom 8 dana, kako bi učili i otkrivali  o prirodnoj izgradnji, i preispitivanju društvene uključenosti u ovoj oblasti.

O ČEMU JE OVA MLADINSKA RAZMENA?

Sve je u tome da isprljate ruke, naučite o različitim aspektima i tehnikama prirodne izgradnje, upoznate nove ljude i delite prostor sa velikom grupom i na taj način preispitate standarde izgradnje kroz društvenu inkluziju, a time doprinesete da svet postane inkluzivniji.

Tokom tih 8 dana naučićete o osnovama prirodne gradnje i zašto to ima toliko smisla.

Biće prostora za uvežbavanje raznih tehnika kao što su zemljani malteri i skulpture, stolarija, ćerpičke cigle, savršeni uslovi za blato! Dalje, onda će se u praksi ostvariti i teorijski uvid u osnove sigurnosti gradnje i principe prirodnog građenja.

KO MOŽE DA SE PRIJAVI?

Partnerske organizacije: Fine Art & Craft Club (Srbija), GAIA Kosovo, VUK (Hrvatska), ADP ZID (Crna Gora), PVN Albanija, Bugdai (Turska).

Učesnici ove omladinske razmene treba da budu stanovnici tih zemalja.

Svaka organizacija će izabrati 4 učesnika i 1 vođu grupe.

Starosna granica: između 18 i 30 godina

Nije potrebno posebno iskustvo, samo bi trebalo da imate interesovanje za prirodnu gradnju i to je sve! (Engleski će biti zajednički jezik)

Popunite formular za prijavu najkasnije do 10. maja 2022. Odabrani učesnici biće obavešteni o rezultatima selekcije do 15. maja 2022. godine.

Više informacija pročitajte na sajtu Centra za zemljanu arhitekturu.