Online kurs medijske pismenosti:“promišljeno-provereno“

 

Promišljeno-provereno je ONLAJN KURS medijske pismenosti razvijen u okviru „Saznaj i razaznaj“ programa koji sprovodi organizacija IREX. Promišljeno-provereno je kurs koji će vam pomoći da procenite protok informacija u svakodnevnom životu i steknete veštine potrebne za raspoznavanje dezinformacija i propagande, kao i zdrave navike konzumiranja svih medijskih sadržaja. Znanja stečena na ovom kursu možete preneti svojim mlađim učenicima u okviru časova građanskog vaspitanja ili ga u celosti preporučiti svojim starijim učenicima!

Ovaj onlajn kurs je POTPUNO BESPLATAN a dužinu učenja možete prilagoditi sebi, prema 4 forme učenja; espresso (koji traje 2-3 minuta), cappuccino (do 10 minuta), kafa i kroasan (do 30 minuta učenja) i desert (uključuje kvizove, igrice, testove i dodatni materijal).

Sadržaj kursa podeljen je na osam poglavlja/lekcija. Šta su moderni mediji i kako funkcionišu? Zašto je važno da znamo ko su vlasnici medija? Da li društvene mreže mogu biti pouzdan izvor informacija? Na ova, i mnoga druga pitanja možete dobiti odgovor prijavom na ovaj kurs.

Prijavite se klikom na Link!Novi Kalkulatori resurs centra

Saznaj više