OTVARANJE POLITEIA REGIONALNE ŠKOLE ZA PARTICIPACIJU MLADIH 2023

Fondacija Centar za demokratiju u saradnji sa partnerskim organizacijama civilnog društva iz regiona Zapadnog Balkana organizuje „POLITEIA Regionalnu školu za participaciju mladih 2023“. Svečano otvaranje POLITEIA škole biće održano u četvrtak, 6. jula 2023. godine u Nišu, sa početkom u 16 časova.

Na otvaranju POLITEIA škole govoriće: Tanja Miščević, ministarka za evropske integracije, Vlada Republike Srbije; Nj.E. Emanuele Žiofre, ambasador, šef Delegacije Evropske unije u Srbiji; Ognjen Marković, menadžer projekta, Vijeće za regionalnu saradnju, Sarajevo; Đorđo Cvijović, Lokalna kancelarija Regionalne kancelarije za saradnju mladih (RYCO) u Srbiji; Nataša Vučković, generalna sekretarka, Fondacija Centar za demokratiju, Srbija; Antonela Valmorbida, generalna sekretarka, Evropska asocijacija za lokalnu demokratiju (ALDA).

Polaznici/e „POLITEIA Regionalne škole za participaciju mladih“ 2023. biće studenti, aktivisti i mladi stručnjaci iz Albanije, Severne Makedonije, Kosova*, BiH, Crne Gore i Srbije. Ključne teme o kojima će se razgovarati: Evropske integracije zemalja Zapadnog Balkana, omladinske politike i programi, saradnja i umrežavanje mladih u regionu, borba protiv govora mržnje u javnoj sferi…

Politeia je škola sa dugom tradicijom (od 1997) i zahvaljujući odličnim predavačima, interaktivnom načinu rada i kvalitetnom izboru učesnika, prepoznata je kao jedan od vodećih neformalnih programa edukacije za mlade u našem regionu.  POLITEIA školu organizujemo u okviru projekta Regionalni dijalog mladih za Evropu (Regional Youth Dialogue for Europe) koji se realizuje uz finansijsku podršku Evropske unije.  Za više informacija posetite: Regionalni dijalog mlaih za Evropu.