Poziv nastavnicima i edukatorima za učešće na treningu o Globalnom obrazovanju i Medijskoj pismenosti i izradu nastavnih materijala

Novosadska novinarska škola (NNŠ) poziva učitelje, nastavnike i profesore u formalnom obrazovanju, kao i omladinske edukatore u neformalnom obrazovanju, da se prijave da učestvuju na dvodnevnom treningu o globalnom obrazovanju i medijskoj pismenosti i da nakon treninga kreiraju nastavni materijal za implementaciju principa globalnog obrazovanja i medijske pismenosti u radu sa učenicima i mladima.

Trening će se održati 4. i 5. juna u Novom Sadu i trajaće dva dana. Učešće na treningu je besplatno, a trening će držati saradnici Novosadske novinarske škole.

Učesnici će se na treningu upoznati sa konceptom globalnog obrazovanja i sa medijskom pismenošću. Cilj treninga je da se omladinski radnici edukuju o tome kako uvesti medijsku pismenost u nastavu u skladu sa standardima globalnog obrazovanja, kao i da ojačaju svoje kapacitete u oblasti kritičkog čitanja medija.

Ko može da se prijavi?
• Učitelji, nastavnici, profesori koji rade u osnovnim ili srednjim školama ili na fakultetima,
• Edukatori koji drže edukacije u okviru neformalnog obrazovanja deci i mladima.

Svi zainteresovani kandidati i kandidatkinje mogu da se prijave tako što će popuniti prijavni formular ovde.

Rok za prijavu je 22.5.2022. do 23:59 časova.

Više o samom koncetu treninga, kao i poziv Novosadske novinarske škole možete pronaći ovde.

Prijavite se!