Poziv za učenike/učenice: BIMUN JUNIOR 2022

 


Udruženje za Ujedinjene nacije Srbije i ove godine organizuje međunarodnu konferenciju Beogradski međunarodni model UN – BIMUN, koja će biti održana od 11. do 15. maja 2022u Beogradu. 
Pozivaju vas da vaše učenike i učenice pozovete na učešće na konferenciji „Beogradski međunarodni model UN- BIMUN“.

BIMUN predstavlja realističnu simulaciju rada organa UN, i zahteva višemesečno angažovanje uz istraživačke projekte u kojima učestvuje veliki broj mladih ljudi koji, na interaktivan način, stiču nova znanja i iskustva. Kroz obuke, mladi uče o značaju uloge Ujedinjenih Nacija, o multikulturalnim i demokratskim vrednostima, kao i o mirnom rešavanju sukoba, pregovorima i osnovnim mehanizmima diplomatije.

Ovogodišnja konferencija biće usmerena na temu „Globalno partnerstvo i solidarnost u izgradnji inkluzivne, otporne i održive budućnosti“. Učesnici će predstavljati svoju izabranu zemlju, različitu od njihove. Delegacije će formirati Organizacioni odbor BIMUN-a. Tokom pripremnog perioda, učesnici će biti u kontaktu sa delegacijama zemalja iz različitih tela UN u cilju formiranja zajedničke strategije. Radni jezik konferencije biće engleski.

Ohrabrite vaše učenike da se prijave!

Prijave za delegate otvorene su do 31. marta 2022.

Do sada je uspešno održano 18 međunarodnih konferencija (2004-2021), i BIMUN danas ima visok ugled među mladima i relevantnim institucijama i organizacijama u svetu.

Više o samom radu BIMUN.Novi Kalkulatori resurs centra

Saznaj više