Poziv za učesnike: Akademija održivog razvoja 2.0

Unija srednjoškolaca Srbije organizuje Akademiju održivog razvoja 2.0 sa fokusom na nove teme nastoji da uvede novu (drugu) generaciju učesnika u teme održivog razvoja i globalizovanog društva.

Kako je Akademija usmerena na ljudska prava i njihovu vezu sa ciljevima održivog razvoja, UNSS će predstaviti gostujuće predavače različitih institucija i organizacija. Ove godine, poseban fokus će biti usmeriti na 3 cilja održivog razvoja (iako će se pričati i dosta šire):

  • – Cilj 4 – Kvalitetno obrazovanje
  • – Cilj 5 – Rodna ravnopravnost
  • – Cilj 12 – Odgovorna potrošnja i proizvodnja

Program Akademije će trajati 4 nedelje i biće usmeren na razvoj različitih znanja i veština u oblastima održivog razvoja, ljudskih prava i specifičnih tema Akademije (kvalitetno obrazovanje, rodna ravnopravnost i odgovorna potrošnja i proizvodnja).  Akademija se sastoji od 3 modula, koji će biti organizovani kombinovano, uživo i onlajn.

„Akademija je aktivnost koja je bazirana na neformalnom obrazovanju, što znači da neće biti kao u školi – bez klasičnih predavanja, klupa i ocenjivanja. Nemoj da te ime zavara!“ kažu iz Unije srednjoškolaca Srbije

Na Akademiju održivog razvoja mogu se prijaviti srednjoškolci sa teritorije cele Srbije.

CEO POZIV PROČITAJ OVDE.

Prijava se vrši popujavanjem formulara klikom na Link. 

Prijave su otvorene do 02.05.2022.

Realizaciju Akademije održivog razvoja 2.0 finansijski podržava Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja (MPNTR). Akademiju realizuje Unija srednjoškolaca Srbije (UNSS) u partnerstvu sa Učeničkim parlamentom Druge kragujevačke gimnazije i Učeničkim parlamentom Tehničke škole Vlasotince. Rad UNSS je institucionalno podržan kroz projekat “Zajedno za aktivno građansko društvo – ACT” koji sprovode Helvetas Swiss International i Građanske inicijative. Novi Kalkulatori resurs centra

Saznaj više