Poziv za učesnike: “Leskovac po meri mladih”

Tim 42 organizuje sedmodnevni trening “Leskovac po meri mladih/ Youth tailored Leskovac”. Trening je namenjen mladima (15-30) godina iz  Leskovca i okoline, a biće održan u Ekološkom centru Radulovački u Sremskim Karlovcima u periodu od 02. do 08. maja 2022.

Ako si:

  • Mlada osoba iz Leskovca i okoline
  • Želiš da stekneš nova znanja o aktivizmu i participaciji, omladinskoj politici
  • Želiš da saznaš kako možeš da utičeš na procese donošenja odluka u svom gradu
  • Motivisan/a si i proaktivan/a i želiš da menjaš stvari na bolje

ovo je poziv za tebe!

Tokom treninga, bićeš u prilici da učestvuješ u atkivnostima kao što su radionice, vežbe, debate, igre uloga, aktivnosti na otvorenom, prezentacije… Bolje ćeš se upoznati sa pojmovima aktivnog učešća i participacije, naučiti koji su postojeći mehanizmi za učestvovanje u donošenju važnih odluka u gradu. Zajedno sa predstavnicima grada koji će prisustvovati treningu, kreiraćeš model za učešće mladih u procesima donošenja odluka u Leskovcu. Želimo da važne teme i procese izvučemo iz teško dostupnih dokumenata, i zajedno kreiramo mehanizam da Leskovac po meri mladih ne ostane samo naziv projekta, već bude naša realnost. Ovaj model će biti pokrenut u periodu nakon treninga, i putem njega će svi mladi moći da se pitaju kada se donose važne odluke koje imaju uticaj na njihov život.

Za učešće na treningu možeš da se prijaviš popunjavanjem formulara na ovom linku do 17.04.2022.

Detalje samog treninga možeš pronaći klikom na Link, a za sva pitanja i dodatne informacije možeš da pišeš Timu42.

Trening se organizuje u okviru Erasmus plus projekta „Leskovac po meri mladih / Youth tailored Leskovac“ koji u partnerstvu sprovode Tim 42 i Kancelarija za mlade Leskovac.