Premijera filma o odrastanju i muškosti: “Dragi ja”

CARE International Balkans, Centar E8 i regionalna mreža Inicijativa mladića pozivaju vas da im se pridružite na premijeri dokumentarnog filma „Dragi ja: ovo je moja priča“.  Premijera će se održati u utorak, 12. aprila, u prostoru Dorćol Platz-a (Dobračina 59b), sa početkom od 18 časova.

Istovremeno, film će biti prikazan u Banja Luci, Prištini i drugim gradovima regiona u kojima Inicijativa mladića trenutno implementira projekat „Budućnost za mlade“. Nakon projekcije filma biće organizovane panel diskusije na temu obrazovanja zasnovanog na životnim veštinama, na kojoj će govoriti mr Milja Krivokuća, savetnica u Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja; Nataša Stojanović, pedagoškinja Gimnazije „Sveti Sava“; Nađa Duhaček, predavačica i obrazovna koordinatorka Centra za ženske studije; Maja Maksimović, predavačica na Katedri za andragogiju Filozofskog fakulteta i Nemanja Marinović, koordinator projekta „Budućnost za mlade“ Inicijative mladića. Diskusiju moderira Milena Bogavac, kreativna direktorka Centra E8.

“Film „Dragi ja“ prati trojicu članova Inicijative mladića i njihovo odrastanje: od uključivanja u „Budi muško“ klub, do aktivista, odnosno: trenera i omladinskih radnika. O tome šta su naučili o sebi, a šta o društvu; koje su životne veštine usvojili u okviru edukativnih programa Inicijative mladića; o različitim izazovima svog odrastanja koje su prevazišli i o temama kojima danas podučavaju mladiće i devojke “navodi se u saopštenju Centra E8, u čijoj produkciji je film nastao.

Pored aktivista, aktivistkinja, projektnog osoblja i eksperata/kinja iz sfere obrazovanja, u publici će biti predstavnici obrazovnih institucija i organizacija civilnog društva čiji je fokus na radu sa mladima i za mlade.

Ljubazno vas molimo da  svoje učešće potvrdite odgovorom na mejl Sdereta@care.rs najkasnije do 9. aprila 2022.