SAVETOVALIŠTE ZA MLADE SA PROBLEMIMA U PONAŠANJU PREDSTAVLJENO ČAJETINSKIM SREDNJOŠKOLCIMA

Objavljeno: 26. januara 2024. godine

U sredu 24. januara, čajetinskim srednjoškolcima predstavljeno je novootvoreno Savetovalište za mlade sa problemima u ponašanju i stručnjaci koji tamo rade.

Udruženje građana Zlatiborski krug je, u okviru projekta „Most“ koji realizuje u Čajetini, pokrenulo Savetovalište za mlade sa problemima u ponašanju u cilju unapređenja međusektorske saradnje u resocijalizaciji i prevenciji asocijalnog ponašanja dece i mladih sa problematičnim ponašanjem. Iako se projektne aktivnosti i rad Savetovališta promovišu putem medija i društvenih mreža, direktan kontakt angažovanih stručnjaka sa mladima, među kojima su možda i neki budući korisnici,  neophodan je zbog svoje delotvornosti.

Na predstavljanju Savetovališta u čajetinskoj biblioteci su bili prisutni učenici srednje Turističko-ugostiteljske škole sa svojim profesorkama  i pedagogom.

Stručnjaci koji su angažovani u Savetovalištu su se predstavili i ukratko objasnili u čemu se sastoji posao kojim se bave i kako će u Savetovalištu izgledati rad sa korisnicima.

Čajetinski srednjoškolci mogu da se obrate školskom pedagogu i zakažu dolazak u Savetovalište, a mogu to i sami da učine telefonskim pozivom Vesni Belčević koja je rukovodilac Savetovališta.

Ovaj projekat se realizuje u okviru programa „PRO – Lokalno upravljanje za ljude i prirodu”, koji zajednički sprovode agencije Ujedinjenih nacija u Srbiji – UNOPS, UNICEF, UNFPA i UNEP, u saradnji sa Vladom Srbije i uz finansijsku podršku Vlade Švajcarske.

Fotografija: Zlatiborski krug