Saznaj, deluj, reši – prijavi se i ti!

Želiš da naučiš nešto novo i upoznaš aktiviste iz cele Srbije koji razmišljaju kao i ti? Misliš da u tvom kraju postoje problemi, želiš da bude više edukativnih i kulturnih sadržaja ili prostora i stipendija za mlade? Ovo je prilika da saznaš kako možeš dati svoj doprinos rešavanju ovakvih i sličnih pitanja. Ukoliko imaš između 18 i 30 godina, živiš u Srbiji i imaš motivaciju, viziju i želju da učiš i menjaš program Saznaj, Deluj, Reši (SDR) je baš za tebe! Prethodno iskustvo nije neophodno, a program je potpuno besplatan.

Učesnici ovogodišnjeg programa Saznaj, Deluj, Reši, imaće priliku da se upoznaju i druže sa mladima iz cele Srbije, čuju različite korisne informacije od mnogih uticajnih stručnjaka i nauče nove veštine koje će im koristiti kako u akademskom, karijernom, a tako i aktivističkom delu života. Pored toga, dobiće jedinstvenu šansu da uz mentorstvo i tehničke i finansijske resurse realizuju svoje ideje ili pokrenu rešavanje nekog problema u svom kraju i povežu se sa različitim akterima zajednice i šire. Na kraju SDR druženja, na Samitu Inovacija, imaće priliku da svoj projekat predstave drugima koji mogu da pomognu da nastave da grade svoje kapacitete, ali i svoj kraj po  meri!

Nakon završenog programa svi učesnici će dobiti sertifikat potvrde učešća u programu. Program traje devet meseci, ali u fazama, koje će kombinovati druženja uživo i onlajn sastanke čiji će termini biti prilagođeni redovnim školskim ili akademskim aktivnostima.

Prijava se popunjava KLIKOM NA OVAJ LINK, gde se nalaze sve instrukcije za prijavu – najkasnije do srede 31. avgusta do 15h. U okviru prijavnog formulara postoji pisani deo, a na neka od pitanja možeš da odgovoriš i u video formi.

Više informacija  na IFES sajtu i vodiču za prijavu. Više informacija i učešćem na info sesiji online i to u sredu 24. avgusta u 18.00.

Link za pristup: OVDE.

Ukoliko imaš nekih nedoumica ili pitanja piši na imejl SDR@ifes.org ili detalje pronađi na Instagram stranici @Saznaj_Deluj_Resi.

 

Program Saznaj, Deluj, Reši sprovodi Međunarodna fondacija za izborne sisteme (International Foundation for Electoral Systems – IFES).

Izvor: IFESNovi Kalkulatori resurs centra

Saznaj više