Teaching FOR Democracy – Letnja obuka građanskog vaspitanja

Građanske Inicijative u saradnji sa Ambasadom Republike Češke u okviru projekta „Teaching FOR Democracy“ organizuju besplatnu obuku za sve nastavnike i nastavnice građanskog vaspitanja, učitelje i učiteljice, stručne saradnike i saradnice i sve zainteresovane za učenje o demokratskim kompetencijama. 

  • Šta su komeptencije za demokratsku kulturu?
  • Kako naše vrednosti utiču na to kako podučavamo decu?
  • Kako da u školi učimo o demokratiji?
  • Kako napraviti dobar čas građanskog?
  • Koji su novi alati i tehnike za rad?

Ova i moga druga pitanja i teme biće obrađene na samom treningu, koji pre svega podrazumeva prostor za praktično primenjivanje tehnika i alata za rad u nastavi i rad na inovativnim, a jednostavnim, digitalnim alatima za korišćenje u učionici. 

Nakon obuke, polaznici/e će dobiti priručnik za rad na ovoj i sličnim temama, kao i video materijale o temama poput tolerancije, empatije, rodnih stereotipa.

Najbolji učesnici i učesnice obuke će biti nagrađeni zanimljivim nastavnim materijalom koji će im pomoći u realizaciji časa građanskog kakav su oduvek planirali, a učenici i učenici priželjkivali. 

Obuka će se održati 28. jula sa početkomu 10 časova.

Prijavite se klikom na link!

Ovim putem pozivamo i ohrabrujemo sve zainteresovane da se prijave popunjavanjem formulara i ove letnje dane iskoriste da nauče nešto zanimljivo i pripreme se za početak nove školske godine.

Rok za prijavu je 26. jula i do tada ćemo najkasnije obavestiti spiskove polaznika.  

Za više detalja o obuci kontaktirati irina@gradjanske.orgFinansijski alati Resurs centra

Saznaj više