Kalkulatori Resurs centra

Alati koji štede vreme i olakšavaju finansijsko i administrativno upravljanje udruženjem

Kalkulator volonterskog džeparca

U ovom kalkulatoru možete izračunati maksimalni iznos mesečnog džeparca koji možete isplatiti u određenom mesecu,
kao i izračunati koliko bi iznosio mesečni volonterski džeparac sa uračunatim porezima i doprinosima.

Unos podataka

Vaš volonterski
džeparac iznosi

Odobreni džeparac

0.00 RSD

Bruto džeparac

0.00 RSD

Zarada iz Neto u Bruto

RSD

RSD

RSD

RSD

RSD

Zakonom o volontiranju je propisano da volonter nema pravo na novčanu naknadu ili bilo koju drugu materijalnu korist za svoj volonterski rad. Međutim, volonter ima pravo na obezbeđenu radnu odeću, sredstva i opremu za ličnu zaštitu, troškove putovanja, smeštaj i ishranu, lekarske preglede i obuke potrebne za obavljanje volonterskih aktivnosti.
Kod dugoročnog volontiranja (koje traje najmanje 10 časova nedeljno, najmanje 3 meseca bez prekida), volonter može ostvariti pravo na isplatu džeparca čiji mesečni iznos ne može preći 30% neto iznosa minimalne mesečne zarade za puno radno vreme u Republici Srbiji.

Napomena za proračune

*Izračunavanje je informativnog karaktera, te stoga Građanske inicijative ne snose odgovornost za eventualne greške u izračunavanju.
*Građanske inicijative ne čuvaju niti prikupljaju unete podatke.

Hvala našim partnerima

Ova stranica je deo projekta "Za snažnije građansko društvo" koji je podržan od strane Američke agencije za međunarodni razvoj i Švajcarske agencije za razvoj i saradnju. Projekat sprovode PartnersGlobal, DT Institut, Evropski centar za neprofitno pravo i dve organizacije iz Srbije - Partneri Srbija i Građanske inicijative.

Finansijski alati Resurs centra

Saznaj više