Edukativni serijal NAGVIS: „Aktivisti o aktivizmu“


„Proleće je donelo novi elan da menjamo svoju ulicu,okolinu i zajednicu“ kažu iz Nacionalne asocijacije nastavnika/ca Građanskog vaspitanja i saradnika/ca, koji će sa vama narednih dana deliti epizode njihovog serijala „Aktivisti o aktivizmu“.

U prvoj epizodi sagovornici su Dušan i Dušan, svima poznatiji kao „Marka Žvaka“ i imaćete priliku da čujete šta oni imaju da kažu o samom značaju aktivizma ali i o značaju obrazovanja u razvoju aktivizma i kritičkog mišljenja .
Prvu epizodu serijala „Aktivisti o aktivizmu“ možete pogledati klikom na Link.

U drugoj epizodi serijala NAGVIS aktivistkinja Anne Marie Ćurčić kaže „Kada smo okupljeni oko jedne zajedničke ideje, zaista možemo mnogo da uradimo“.
Drugu epizodu serijala u celosti možete pogledati klikom na Link.

Svih devet epizoda dostupne su svima na Jutjub kanalu NAGVIS, a poželjno je da se sadržaj primeni u nastavi Građanskog vaspitanja.

Serijal je nastao u sklopu projekta „Poboljšanje nastavne prakse građanskog vaspitanja pružanjem podrške nastavnicima GV i umrežavanje i razvoj zajednice praktičara“ koji NAGVIS realizuje u okviru Zajedničkog regionalnog programa „Dijalog za Budućnost: Unapređenje dijaloga i društvene kohezije u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Republici Srbiji i između njih” koji sprovode UNDP, UNICEF i UNESCO, a finansira ga Fond UN-a za izgradnju mira (UN PBF).Novi Kalkulatori resurs centra

Saznaj više